Wydział Nauki o Żywności

dla których warto studiować na Wydziale Nauki o Żywności

Żywność to pasja, która definiuje wszystkich naszych studentów. Łączy nas głód wiedzy, który możemy zaspokoić poprzez liczne eksperymenty oraz badania nad nią. Zaczynając delikatnie od chemii, przyprawiamy elementami mikrobiologii, technologii produkcji, a jako danie finalne otrzymujemy aromatyczny bukiet okraszony jej bezpieczeństwem. O tym wszystkim uczymy się w pięknym otoczeniu, jakim jest nasze miasteczko akademickie Kortowo.

Agata Kordalska – studentka WNoŻ

Nasza wykwalifikowana kadra – pasjonaci, troszczą się o Studentów. Pomagamy im w rozwijaniu swoich zainteresowań. Dbamy, aby każdy z nich znalazł swoją ścieżkę w życiu zawodowym. Jesteśmy otwarci na współpracę z nimi i zachęcamy do podejmowania własnych inicjatyw. Wiemy, że są przyszłością, dlatego staramy się im pomóc w drodze do sukcesu.

dr inż. Adam Więk – prodziekan ds. studenckich

Możliwości. Mamy ich tutaj dużo po ukończeniu nauki. Nabyte umiejętności dadzą Tobie szansę na to, by rozwijać się z sukcesami w wybranym przez siebie kierunku. Może będziesz chciał kontynuować pracę naukową tak jak ja? Wybór będzie stał po Twojej stronie i z pewnością będzie trafny. Na swojej drodze spotkałem wielu absolwentów naszego wydziału. Mam nadzieję, że spotkam również Ciebie.

Patryk Wiśniewski – absolwent wydziału